تبیان، دستیار زندگی
در شرایطی كه این روزها در ورزش ایران، برنامه اصلی فدراسیون‌های المپیكی، كسب سهمیه المپیك 2008 پكن است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

استعفا پس از 12 سال ریاست

استعفا پس از 12 سال ریاست

در شرایطی كه این روزها در ورزش ایران، برنامه اصلی فدراسیون‌های المپیكی، كسب سهمیه المپیك 2008 پكن است، استعفای غیرمنتظره محمد درخشان پس از 12 سال ریاست فدراسیون جودو، جودوی ایران را در آستانه دو رویداد مهم مسابقات قزاقستان و آسیایی كره كه هر دو انتخابی المپیك هستند، در شرایط جدیدی قرار داد.

رئیس پیشین فدراسیون جودو در گفتگو با ایسنا، به سوالات مختلف پاسخ داد و به زعم خود، حتی بخشی از ناگفته‌های دوران مدیریتی خود را بازگو كرد كه مشروح آن در پی می‌آید:

* از یك سال قبل استعفای خود را مطرح كرده بودم

درخشان در ابتدا گفت: از حدود یك سال قبل، بحث استعفای خود را با سازمان تربیت بدنی در میان گذاشته بودم اما در دو – سه ماه اخیر، به شكلی جدی این استعفا را با كیومرث هاشمی مطرح كردم و دو هفته قبل نیز كتبا استعفایم را به علی آبادی، رئیس سازمان تربیت بدنی تقدیم كردم.به هر حال با وجود صحبت‌های فراوان و این كه سازمان موافق كناره‌گیری من نبود، در نهایت آنها را متقاعد كردم و حتی رضوی را به عنوان سرپرست فدراسیون پیشنهاد كردم كه علی آبادی هم از این پیشنهاد استقبال كرد.

* رضوی از خانواده جودو است و نگران آینده نیستم

وی افزود: رضوی حدود ده سال به عنوان دبیر و نائب رئیس فدراسیون جودو، سهم قابل توجهی در تصمیم‌گیری‌های فدراسیون داشته است و به همین دلیل نگران آینده و روند احتمالی متغیر جودو نیستم.علاوه بر این هرگز احساس نمی‌كنم از جودوی ایران كنار رفته‌ام زیرا سازمان تربیت بدنی با اعتماد همیشگی خود، عضویت در هیات رئیسه را در مدیریت جدید برایم در نظر گرفته و با تمام توان، كمك رضوی خواهم بود.با این روند قدرت جودوی ایران دو برابر خواهد شد.بر همین اساس، در هر گونه موفقیت یا شكست‌های آتی، مدیریت قبلی و جدید سهم عادلانه و منطقی خواهند داشت و خود را از مسئولیت شكست‌ها مبرا نمی‌دانم، همانطور كه سهم ما در مدال‌های احتمالی نیز محفوظ است.

* در هر مرحله از مدیریت به اهداف و ضرورت‌های جدید رسیدم

ریس پیشین فدراسیون جودو با بیان این كه در هر سال از دوران مدیریتم، جلوه‌های جدیدی از كار برایم روشن شد تصریح كرد: زمانی بزرگ‌ترین آرزویم كسب مدال طلای آسیا بود، ولی پس از آن كه چنین رویایی به واقعیت پیوست، طلای مسابقات جهانی می‌توانست نقطه اوج دوران مدیریتم باشد.

این اتفاق در مسابقات جهانی آلمان رخ داد و پس از آن در اوزاكا نیز مجددا تكرار شد.پس از آن تمامی ذهنم به این هدف معطوف شد كه باید در رده سنی نوجوانان و جوانان سرمایه‌گذاری كنم و جودوی بانوان به عنوان یك فرصت مدال‌آوری، وارد عرصه قهرمانی شود.مجموعا در هر مرحله از مدیریتم به اهداف و ضرورت‌های جدید می‌رسیدم و حتی در مقطعی كسب درجه داوری A جهانی مورد نظر بود كه حاصل شد.

* هیچ گاه به نقطه پایان نرسیدم

وی افزود: همیشه پیشرفت و رسیدن به نقطه اوج مور دنظرم بوده است و حتی زمانی كه در مسابقات متحمل شكست می‌شدیم، نسبت به بسیاری از اتفاقات و وقایع جودوی روز دنیا، ذهنم روشن‌تر می‌شد.هنگامی كه میراسماعیلی و آخوندزاده در مسابقات مغولستان به دو مدال طلا رسیدند، از نمایش توان و عظمت جودوی ایران بسیار خوشحال شدم ولی این موفقیت، پایین‌تر از سقف آرزوهایم بود.

* سخت‌ترین دوران مدیریت ورزشی‌ام المپیك آتن بود

درخشان گفت: تلخ‌ترین و سخت‌ترین دوران مدیریت ورزشی‌ام، المپیك 2004 آتن بود و این كه برای اولین بار، تمامی شرایط لازم برای قرار گرفتن در سكوی المپیك را داشتیم، ولی از كسب مدال بازماندیم.هنگامی كه به دلیل نوع قرعه آرش میراسماعیلی و با هدف دفاع از شرافت ملت مظلوم فلسطین، این قهرمان از كسب یك مدال مسلم المپیك بازماند، ناراحتی عدم كسب مدال از یك طرف و در معرض محرومیت قرار گرفتن تیم ایران و آرش از سوی دیگر ما را آزار می‌داد.

وی گفت: بسیاری از جزییات آن مقطع زمانی را در خود حفظ كردم و بازگو نكردم، ولی واقعیت این بود كه آنها قصد داشتند با توطئه میراسماعیلی و ایران را محروم كنند و من با اعتقاداتم قصد حفظ هر دو را داشتم.روزهای سختی را پشت سر گذاشتم.تصور كنید در اوزان 60- و 100+ كیلوگرم آخوندزاده و میران، تنها با یك پیروزی می‌توانستند مدال المپیكی خود را قطعی كنند كه در آخرین لحظه، این مدال‌ها از دست رفت.دوران سختی بود ولی با عزت و افتخار به ایران برگشتم و مردم قدرشناسی كردند.لطف خداوند كمك بسیاری برای ما بود.

* با اخلاص و اراده كار كردم

رئیس پیشین فدراسیون جودو در ادامه گفت‌وگوی خود با ایسنا در توضیح این كه چگونه 12 سال مدیریتی با حداقل فراز و نشیب را داشت، گفت:‌ همیشه به دیدگاه‌های منتقدان خود احترام گذاشته‌ام و هیچ گاه خود را از نظرات دیگران محروم نكردم و نظرات سازنده و دلسوزانه را به كار بستم.

از طرفی وظیفه اخلاقی، ملی و سازمانی حكم می‌كند با اخلاص كار كنم و برنامه داشته باشم.عاشقانه به دنبال اجرای برنامه‌های خود بودم و در هر موردی كه اراده اجرا كردم، محكم ایستادم و با چنگ و دندان برای رسیدن به هدف تلاش كردم.در این بین به دلیل ساختار جودو، گروهی از افراد سالم در این مجموعه پرورش یافته بودند كه از كمك‌های آنها در كنار حمایت‌های سازمان ورزش، استفاده كردم.اعتقاد دارم در مقابل حمایت‌های نظام، كار ناچیزی انجام داده‌ام.

استعفا پس از 12 سال ریاست

* به توسعه پایدار دست یافتیم

درخشان افزود: اگر فراز و نشیب‌های معمول كه طبیعت كار است را در نظر نگیریم، در جودو روال تقریبا موفقی داشتیم و به تدریج به توسعه پایدار رسیدیم.این توسعه پایدار در رده‌های مختلف حاصل شد كه نتایج بازی‌های آسیایی دوحه، آسیایی كویت و مسابقات آسیایی جوانان و نوجوانان بیانگر این مدعاست.

به نظر من اگر طرح سازمان نسبت به حمایت از جودو با مدیریت و برنامه مناسب پیگیری شود، قطعا در آینده موفق خواهیم شد.در این راه باید هم شرایط حریفانی مانند ازبكستان، قزاقستان، مغولستان، چین تایپه، كره و ...را در نظر داشته باشیم و هم در داخل با موفقیت برنامه‌های خود را پیش ببریم.

* جودوی ایران قدرتمند است

وی تصریح كرد: روس‌ها در مسابقات جهانی برزیل به یك نقره و یك برنز دست یافتند، در شرایطی كه تمامی قهرمانان جهان و المپیك خود را در تركیب داشتند و ژاپن تنها یك طلا گرفت ولی جودوی روسیه و ژاپن همواره قدرتمند است، همانطور كه جودوی ایران، اگر هم روی سكو نرود، باز هم قدرتمند است و حریفان از هم‌گروهی با ما، خیالی آسوده نخواهند داشت.

* از رسانه‌ها سپاسگزارم

درخشان در پایان افزود: به عنوان مسئول كمیته آموزش جودوی آسیا، مسئول كمیته توسعه جهانی جودو، رئیس فدراسیون آسیایی كوراش، عضو هیات رئیسه كمیته ملی المپیك و هیات رئیسه فدراسیون جودو هم‌چنان در خدمت جودوی ایران خواهم بود و از رسانه‌ها كه در این مدت حمایت و نقد كردند، سپاسگزارم.

آغاز رسمی فعالیت سرپرست فدراسیون جودو

بعد از 4331 روز فدراسیون جودو دچار تغییر مدیریتی شد و سرپرست این فدراسیون کار خود را از آغاز کرد.

به نقل از مهر، سیدعبدالجلیل رضوی که از داوران بین المللی جودوی ایران است و سابقه دبیری و نایب رئیسی فدراسیون را در طول سالهای گذشته داشته، بعد از استعفای درخشان به عنوان سرپرست منصوب شد و ساعت 55/9 صبح امروز به عنوان سرپرست  وارد فدراسیون شد و کار خود را آغاز کرد.

وی امروز جلسات متعددی را با کمیته های مختلف خواهد داشت و احتمال اینکه در برخی از این کمیته ها تغییراتی را ایجاد نماید نیز وجود دارد.